Wat is SEO en waarom is het belangrijk voor jouw bedrijf?

SEO betekent Search Engine Optimization, oftewel Zoekmachine Optimalisatie in het Nederlands. Met behulp van SEO kan een webpagina hoger scoren in de zoekresultaten van online zoekmachines zoals Google. En wie hoger rankt in Google wordt natuurlijk sneller gevonden door potentiële klanten.

Trefwoorden in de tekst

SEO is een onderdeel van Online Marketing en bestaat uit een hele reeks ingrepen in een website. Belangrijk zijn de trefwoorden in de teksten op een site. Komen er belangrijke woorden terug in de tekst? Woorden die relevant zijn voor jouw bedrijf en waar mensen in de zoekmachines op zoeken? Hoe vaak komen die woorden terug, waar staan ze in een tekst en hoe is de verdere content van een artikel? Dat zijn allemaal zaken die belangrijk zijn om goed gevonden te worden in Google.

Content is King

Dus, vraag je je af, kun je dan gewoon een hele reeks met belangrijke trefwoorden op je website plaatsen om goed gevonden te worden? Zo simpel is het niet. ‘Content is King’, is een veelgehoorde term in de marketing. Teksten moeten goed leesbaar zijn, interessant, de juiste lengte en tussenkopjes hebben en bezoekers moeten lang op je website blijven. Want ook dat kunnen zoekmachines allemaal detecteren.

Wat is SEO en waarom is het belangrijk voor jouw bedrijf WebNomad
Trefwoorden in de tekst seo teksten
Content is king

Snelheid en een ‘call to action’

Maar er zijn nog veel meer onderwerpen van belang. De snelheid van jouw website, relevante verwijzingen en links, ‘calls to action’ zodat de conversie op de website een boost krijgt. En steeds belangrijker wordt ook het gebruik van Social Media, zelfs dat kan een zoekmachine als Google tegenwoordig zien.

Resultaten meten

Wist je dat het voor elke bestaande website mogelijk is om een statistieken programma te koppelen, zodat je precies kunt zien hoeveel bezoekers er op je website komen en waar ze vandaan komen? Reuze handig om inzage te krijgen in jouw bezoekers en om de resultaten van een goede SEO te meten. Je ziet onmiddellijk wat het effect is van een goed geoptimaliseerde website.

Conversie verhogen

Een goede SEO kan dus bijdragen om jouw website omhoog te laten schieten in Google, om als bedrijf beter gevonden te worden door potentiële klanten en om uiteindelijk je conversie te verhogen. Waar wacht je nog op? Vraag vandaag nog een vrijblijvend kennismakinggesprek aan bij WebNomad en laat je informeren hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen bij een goede SEO.

De juiste Call to action is belangrijk voor je website
Resultaten meten met statistieken programma Google Analytics
Conversie verhogen voor je website e1499929873565

10 Redenen om voor WebNomad te kiezen:

Ervaren online marketeer & tekstschrijver
Scherpe prijzen
Volop persoonlijke aandacht
Geen langlopende contracten
Betaalbaar en betrouwbaar
Uitgebreide wenseninventarisatie
Meetbare resultaten
Rapportages en persoonlijke evaluaties
Maatwerk
Klanttevredenheid is onze toprioriteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *